Ronny Persson Enköping


Enköpings-Postens Ledare 9 feb. får här svar

”Polisen – det nya försvaret” heter ledaren som Erik Hagström skrivit. Han beskriver ganska utförligt hur illa Reinfeldts regering skötte polisen. Den har inte blivit ett dugg bättre, snarare sämre under Alliansens åtta år vid makten. Pengar och återigen pengar har satsats utan att polisens effektivitet ökat. Ska vi tro Enköpings-Posten så behöver polisen ännu mer pengar.
Men enligt tidningen är den största boven för den nedåtgående utvecklingen inom polisen ändå vår nya tre månader gamla S/MP regering. ”Det är beklämmande att se hur de ställer krav på polisen utan att vara villig att betala vad det kostar, de vansköter därmed grundläggande samhällsfunktioner” påstår Erik Hagström dagens ledarskribent.
Hagström anser även att den nyligen tillträdde ”Inrikesminister Anders Ygemans (S) är bedrövligt. Han likställer polisens behov av mer pengar med alla andra intressen som framåt budgettider brukar komma med sina önskelistor. Att sådan nonchalans uttrycks från en S-företrädare bör kanske inte förvåna då rättsstaten sällan har varit ett område S-partiet har prioriterat”
Vad S ville göra inom polisen om de fick egen majoritet i riksdagen kan man läsa via adressen nedan. Nu blev det inte riktigt så, MP ska vara med också. Men den grövsta skadan för, hjälpa polisen, utdelades som bekant av Enköpings-Postens favoritparti SD. De röstade inte på S-budget, de kastade sin egen budget i papperskorgen den deras egna väljare röstade på, de röstade i stället på den budget Reinfeldt/Borg skrev. Följden blev att vi fick en S/MP-regering som en tid framöver måste hjälpa exempelvis polisen via en budget som är skriven av duon som misskött polisen i åtta år.
http://www.socialdemokraterna.se/Var-politik/Var-politik-A-till-O/Polisen/