Ronny Persson Enköping


Enköpings-Postens Ledare 5 feb. får här svar

Erik Hagström heter dagens ledarskribent, rubriken är ”Alliansidéer för bättre integration”
Han hänvisar till kommunpolitiker som tycker att läget är så allvarligt att det bör diskuteras om dagens volymer verkligen är hanterbara. Och  eftersom det är kommunerna som har ansvaret för flyktingmottagandet är det klokt att lyssna när de beskriver sina utmaningar, tycker han Hagström.
Först, det finns inga politiker som kan bestämma ”volymen” på flyktingströmmen, och inte kan man behandla dem utifrån om vi behöver dem som arbetskraft eller inte, och att hänvisa till vad DN och SvD skriver går inte heller, de kommer ändå.
Sju nödställda simmar mot bryggan Sverige, när de räddat sig upp på den kommer Svenne och säger: -Nä här ryms bar fem. Varpå han kastar tillbaka två i vattnet.
Erik Hagström är helt enkelt oförskämd mot flyktingarna. Han ser bara problemen för de rikaste och mest egotrippade kommunerna. De som inte vill dela med sig ur sina förmögenheter, de som klagar i högerpressen. Hagström radar även upp de flesta problem som tidningens favoritparti SD brukar köra med, 400 000 minst migrationsverket långtidsarbetslösa 40 procent hit och 60 procent dit långvarigt beroende försörjningsstöd bostäder skolan utanförskap allt förvärras hela tiden.
Jag anar att alla förstår att om de får samma behandling och ekonomiskt stöd för skola och utbildning som alla vi andra, så kommer de att bli lika nyttiga för landet som vi. Så ställningstagandet mellan att hjälpa eller inte måste bero på något annat, kanske inbillad rädsla eller främlingshat.
Förr var Folkpartiet socialliberaler som man kunde prata med, men nu är de nyliberaler eller tokliberaler sedan de blev 6 procentiga stödben åt Reinfeldt. Så nu vill Enköpings Posten hissa en flagga för detta förvandlingsbara parti, för de sätter nu individen i centrum. För det är individernas drivkrafter som skapar egna integrationsansträngningar vilket ska kopplas till möjligheten att få stanna i Sverige, påstår tidningen och funderar säkert fortfarande på hur man ska kartlägga flyktingarnas olika drivkrafter så inte fel behövande blir kastad tillbaka i vattnet. Tidningen tillägger – ”om vi vill ha ett öppet Sverige”.