Ronny Persson Enköping


Enköpings-Postens Ledare 4 feb. får här svar

Per Selstam har skrivit en ledare med rubrik ”Dags att politiken frodas”.
Han menar kort och gott att Sverigedemokraterna bör komma med i en framtida regering, men törs inte riktigt skriva det – rätt ut. Han går runt så här ”Med stöd av trovärdigheten från åtta års stabilt regerande av Alliansen kommer man sannolikt inte att behöva ha ett lika hårt sammanhållet politiskt program för att vinna”. Efter att ha skapat detta utrymme på sidan av Alliansen fortsätter han ”I dag tyder tecknen snarare på att man kommer att behöva större politisk bredd. Det kan innebära att det inte blir ett val till under alliansflagg utan något annat”.
Tidigare var tidningen mer rakt på sak, jag minns den tid då långa djurtransporter var på mediernas förstasidor. Några ungdomar tillhörande Veganföreningen FiS, hade då hamnat snett i mediedreven. De förstörde två lastbilar som användes för transporter från överbelastade slakterier i syd till slakterier i norr. Då skrev Enköpings Posten i sin ledare att ”Dessa veganer är farligare för samhället än nynazisterna”. Jag kommer även ihåg då Göran Persson för 18 år sedan startade Minns Förintelsen. Enköpings Posten hade då en kändis som kolumnist, han skrev att ”Skådespelaren Sven Wolter är farligare än en nynazist.
I dag har nynazisternas unga blivit vuxna män och startat Sverigedemokraterna. Stundtals döljer de sin värsta agenda och spelar demokrater som gillar mångfald i politiken, i verkligheten vill de bli ensamma herren på täppan.
Per Selstam avslutar sin marknadsföring av SD så här: ”Erfarenheten från valet 2014 säger att enighet i Alliansen inte är nog. Det kan vara avgörande att valuppställningen även garanterar att en kommande borgerlig regering får med sig en rik flora borgerliga förslag in i kanslihuset. Det kommer behövas om Sverige ska vridas tillbaka i rätt riktning igen”.
Vi får verkligen hoppas att Alliansens partier inte tar med sig SD:s rika flora av förslag in i kanslihuset vid en eventuell demokratiskt borgerlig valseger.