Ronny Persson Enköping


Enköpings-Postens ledare 18 feb. får svar här

”På försvarsfronten intet nytt” är namnet på dagens ledare, och Daniel Persson heter skribenten. Hör och häpna, inledningsvis tycker han att vår nuvarande försvarsminister Peter Hultqvist (S) var en bra människa, alltså mer pengar till försvaret än Alliansens alternativ. Men nu efter valet är det tvärt om, för nu jämför han vad S/MP-regeringen enas om med det som en ren S-regering ville göra.
Så nu har en lögnaktig svekdebatt skapats av detta, grovt lögnaktig till och med. Därför att tidningen utesluter medvetet att S/MP-regeringen en tid framöver är tvingade till att regera med Reinfeldts/Borgs gamla snålare budget. Alltså inte S egen budget, den Daniel Persson påstår sig tycka om men inte röstade på. Precis som SD:s styrelse tyckte och gjorde.
———————–
I går den 17 feb. skrev Per Selstam i Enköpings-Postens ledare om UD:s ”undfallenhet” när de gjorde som man bör göra, meddelade Finlands och Sveriges planer på militära flygövningar till grannländerna. Den fullt naturliga upplysningen kommer att resultera i att ”Ryssland äter upp Sverige bit för bit”, plus att en mängd andra hemskheter kommer att drabba oss av detta , enligt Enköpings-Posten. Jag tror att de hittar på, bara därför att det står i grundlagen att i journalistiken får man ljuga, om de känner för det. Ibland undrar jag över hur journalister uppfostrar sin barn – är det därifrån mytomanerna kommer?