Ronny Persson Enköping


Enköpings-Postens ledare 16 feb. får svar här

Ledaren heter ”Betyg på välfärden” och skribent är Daniel Persson. Han gillar riskkapitalister mer än vänsterpolitiker, mycket mer. Tydligt är att han önskar större skillnader i välfärden, så man lättare än i dag kan se och välja vård eller skola. Om inte folk kan se skillnader så är allt meningslöst, menar Persson.
Självklart ska allt granskas med det klarar bolagen bättre själva, påstår han. Och syftar på den granskningsnämnd som Svenska Riskkapitalföreningen nyligen startade. De har till och med tillsatt en oberoende nämnd som ska granska dem själva. Enköpings-Postens ledarskribent fortsätter på samma tankebana och avslutar med:  ”Valfriheten kräver möjlighet att göra goda val. Det skulle göra välfärden en behövlig tjänst.”
Jag tänker, varför tillåter alla att bolagen som vill bygga nya badhuset blir granskade om trovärdigheten innan de tillåts sätta igång. Men hela borgerligheten stormar om skol- och vårdbolag ska trovärdighets-granskas innan de får starta?
Det blir säkert bättre om staten sköter granskningen och hjälper fattiga kommuner och landsting, så folk återigen känner förtroende för alla välfärdsåtaganden, i stället för att skapa allt mer synliga klyftor för dem som vill ”göra goda val”. För de fisförnäma finns privatfinansierade jättedyra alternativ runt om i världen att frossa sig i.