Ronny Persson Enköping


Enköpings-Postens Ledare 14 feb. får här svar

Under rubriken ”Ett underkännande” skriver Roger Pettersson chefredaktören själv. Om den lokala politiken skriver han ”Det märks verkligen att Nystart Enköping är ett nystartat parti. Jag hör att de fortfarande går på inskolning i alla politiska nämnder och att åtminstone vissa medlemmar i koalitionspartnern Socialdemokraterna är bekymrade över detta.”
Själv tror jag att chefredaktören återger ett påhitt. Att S skulle känna bekymmer över att folk vidareutbildas och skolar sig för sina arbetsuppgifter är rent dumt förtal. Han avslutar sin beskrivning av Enköpings socialdemokrater med: ”De kanske inte direkt har överskott på kompetent folk.”  Är det något parti som skolar sina talespersoner till kompetens så är det S. Men de har inte samma typ av kompetenser som SD har.
Chefredaktören fortsätter sin beskrivning av fullmäktige i Enköping med: ”M slickar såren. KD finns inte. Ingen vill egentligen jobba ihop med MP. Folkpartiet saknar folk. Och ingen bryr sig om vad SD säger.” Vilket måste betyda att vi Enköpingsbor nu kan glädjas över att kommunen återigen styrs av folk som ser till oss alla, och av sådana som fyller eventuella kunskapsluckor med demokrati.
Om riksdagspolitiken skriver chefredaktören så här: ”Överenskommelserna i riksdagen blir allt konstigare. Jag gillar inte Decemberöverenskommelsens innehåll och
Betygsöverenskommelsen är en märklig hybrid. Det positiva är att
det till slut ändå blev en överenskommelse.”
Som alla kanske vet är det inte de demokratiska partierna som åstadkommit detta osannolika som har hänt. Det är till hundra procent SD:s medvetna vilja att sabotera de demokratiska spelreglerna. Vi fick via folkets röst en S/MP-regering utan stöd av SD, sedan fick vi genom riksdagens röst, med stöd av SD, en högerbudget skriven av Reinfeldt/Borg som Löfven skulle vänster-regera med. Att chefredaktören inte vill nämna den smutsiga orsaken till de ovanliga överenskommelserna och kompromisserna Sverige tvingas leva med ett tag är förståeligt, med tanka på tidningens ledarsidors illa dold beundran över SD:s vågmästare-ageranden.