Ronny Persson Enköping


Enköpings-Postens Ledare 11 feb. får här svar

”DO borde jobba mer konstruktivt” heter dagens ledare. Amelie Langby är skribenten och hennes måltavla är diskriminerings-ombudsmannen. Enköpings-Postens ledarskribent har via tidigare artiklar visat att hon tillhör de människor som gillar åtskillnader med dit hörande diskrimineringar. Det kan vara påstådda raser, hemhörighet, kön, arbetare, tjänstemän, företagare, ja t.o.m. de som röstar exempelvis på S ska man sluta ta hänsyn till. Inte underligt att hon hittar fel på diskriminerings-ombudsmannen.
DO vill öka kontrollerna hur företagen följer lagarna mot diskriminering. Ni vet om man har fel namn för att få jobb, kvinnor som vill ha samma lön som män och föder ändå barn hela tiden. Agneta Broberg vill inte att man ska kontrollera några företagare alls, de har tillräckligt med jobb ändå, förklarar hon. För att få stöd för sina åsikter har hon frågat arbetsgivarorganisationer.
Hon avslutar med: ”Arbetsgivare i allmänhet vill nämligen göra rätt och då bör DO sträva efter att göra det lättare, i stället för att komma med krav på pappersarbete för redan hårt arbetande småföretagare”.
Vi har fått en börda efter Reinfeldt med små och stora företag som nu börjat se på sina anställda som de gjorde på 40-talet. Så när vår regering fått sin egen budget att arbeta med, kommer Enköpings-Posten att få mycket att klaga på, får alla vi andra hoppas på.